Windermere School

Windermere School

Windermere School vervangt SAN en Hyper-V Cluster voor Microsoft en DataON Hyper-Converged infrastructuur (HCI)

Windermere School – Vincit qui se Vincit.
One conquers, who conquers oneself.

Windermere School – opgericht in 1863 – ligt in het hart van het Engelse Lake District National Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. De school is verdeeld over drie campussen op meer dan vijftig hectare grond. De Elleray Campus is de peuter en Junior locatie (3 tot 11 jaar) en de Browhead Campus is de Senior School en Sixth Form locatie (11 tot 18 jaar). De school heeft ook zijn eigen Royal Yachting Association (RYA) Watersportcentrum aan de oevers van het meer Windermere. In 2018 werd het Hodge Howe Watersportcentrum door de RYA een Britse Youth Sailing erkende Club voor wedstrijdtrainingen en werd het de eerste school in het Verenigd Koninkrijk die deze status verdiende.

Windermere School draait om: uitdagen om uit te blinken.

De visie van Windermere School is om de beste kleine school in Groot-Brittannië te zijn. Ze streven naar uitmuntendheid in alle dingen die zij doen. Zoals het inspireren en uitdagen van hun leerlingen, zodat ze trots zijn op hun prestaties. Met een missie om studenten te inspireren om zelfverzekerd en medelevend te zijn, heeft Windermere School diepgewortelde doelen en waarden om waar te maken.

Windermere School was op zoek naar een vervanging van haar huidige SAN & servers om al haar ambities te kunnen blijven waarmaken. De servers vertoonde ouderdomsverschijnselen en misconfiguratie fouten in de setup. Daarnaast namen de servers veel ruimte in beslag voor een kleine school. Darren Hitchen, Network Manager van Windermere School, legde uit: “Het beheren van servers werd steeds tijdrovender en zorgde voor frustraties. Bij het werken op een server konden we soms op een knop klikken waarnaar de server gewoon bevroor”. Bovendien viel de bestaande hardware buiten de garantie, waardoor het voor Windermere School voor de hand lag om op zoek te gaan naar een nieuwe Hyper-V-gebaseerde oplossing om een meer werkbare ervaring te creëren.

De DataON en Microsoft oplossing

Door te kijken naar de behoeften en wensen op basis van een live optics report werd een 2-node DataON HCI-212 oplossing voorgesteld. Binnen deze oplossing zijn 2x 1,6TB NVMe cache drives en 4x 12TB HDD drives voor de capaciteit opgenomen. XCES volgt de best practices van Microsoft om de beste oplossing te bieden. Hitchen voegt hieraan toe: “De DataON-oplossing heeft de huidige host-stack vereenvoudigd en heeft supersnelle disksnelheden in vergelijking met de reguliere hybride disk array en host-oplossing. De technologie is fantastisch, omdat de meest geraadpleegde data op snelle NVMe-schijven worden gecasht”.

In de pre-deployment fase worden VM Fleet POC en stresstests uitgevoerd en wordt het implementatiepakket voor de klant voorbereid. Voordat de eigenlijke implementatie heeft plaatsgevonden, wordt een pre-deploymentmeeting gehouden om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. XCES heeft de onsite deployment voor Windermere School verzorgd. “Het was uitstekend om het XCES personeel ter plaatse te hebben om te helpen bij de installatie en configuratie. De ondersteuning en service van XCES en hun personeel is uitstekend geweest, en ze zijn supervriendelijk en zeer deskundig”.

“Het was uitstekend om het XCES personeel ter plaatse te hebben om te helpen bij de installatie en configuratie. De ondersteuning en service van XCES en hun personeel is uitstekend geweest, en ze zijn supervriendelijk en zeer deskundig”.

Maak excelleren mogelijk door middel van een Microsoft- en DataON-oplossing

Het best mogelijk scenario is wanneer de DataON-oplossing de klant verrast en aan zijn verwachtingen voldoet. “De oplossing stelt ons in staat om met gemak servers overdag te beheren. Het herstarten van een server duurt slechts 30 seconden.”, aldus Hitchen.

Via Windows Admin Center en de DataON MUST-extensie is het mogelijk om het cluster vanuit één portaal te visualiseren en te beheren. Dit vereenvoudigt het beheer op afstand met gevirtualiseerde compute-, storage- en netwerkcomponenten en maakt integratie met verschillende Azure services mogelijk. De complete out-of-the-box oplossing van Microsoft en DataON, aangeboden door XCES, heeft Windermere School voorbereid op een succesvolle toekomst op het gebied van IT.