Aster

Aster

Aster kiest voor Azure Stack HCI-oplossing van Microsoft en DataON: ‘Betrouwbaarheid sterk verbeterd’

Aster ‘Optimise your enterprise’

‘Optimise your enterprise’ luidt het devies bij IT-specialist Aster uit Alphen aan den Rijn. Met oplossingen op het gebied van systeembeheer, infrastructuur, cloud en security daagt Aster organisaties uit om constant te verbeteren.

Optimalisatie voor een betere klantervaring

De oude servers waren afgeschreven, back-ups maken verliep traag en de maximum capaciteit was bereikt. Voor Aster reden genoeg om te kiezen voor een nieuwe, toekomstbestendige infrastructuur.

Dat het maken van back-ups hele dagen in beslag neemt, is tot daaraan toe. Problematisch wordt het als klanten dit gaan merken. “Klanten die ’s avonds werkten, merkten dat de servers druk waren. De snelheid van de systemen liep terug”, vertelt Mark Ackema, ICT-trainer en productontwikkelaar bij Aster.

Voor Aster kwam dit niet als verrassing. Het bedrijf was al bezig met de zoektocht naar nieuwe hardware voor in de datacenters. Maar de klachten maakten nog maar eens duidelijk waarom verandering noodzakelijk was: de meer dan vijf jaar oude servers voldeden niet meer, ze waren afgeschreven, de maximum capaciteit was bereikt.

Azure Stack HCI oplossing van Microsoft en DataON

Voor modernisering ging de voorkeur van Aster al snel uit naar Azure Stack HCI, de state-of-the-art datacenteroplossing van Microsoft. Aster werkte met de voorloper ervan en bovendien kwam Azure Stack HCI sterk uit diverse tests. Toch was zorgvuldigheid geboden. Ackema: “De processen van al onze klanten zijn afhankelijk van de servers waarop wij ze hosten. We moeten er zeker van zijn dat hun continuïteit niet in gevaar komt en dat de performance verbeterd wordt. De risico’s zijn dus gigantisch, er hangt nogal wat vanaf.”

Voor de levering van de DataON-servers, waarop Azure Stack HCI kan draaien, kwam Aster uit bij XCES. “XCES levert een compleet door Microsoft gevalideerde DataON-oplossing”, onderbouwt Stefan de Vries, CTO van Aster, de keuze voor XCES. “Bij andere partijen krijg je een zakje Lego en mag je het zelf uitzoeken: dan krijg je meer dan 200 doosjes en die mag je dan zelf installeren en configureren.”

De Vries raakte overtuigd na gesprekken met vertegenwoordigers van XCES op kantoor bij Aster. “Dat waren goede gesprekken. Ik heb het gevoel dat XCES ons verhaal begrijpt en daar serieus werk van maakt. Het is bijvoorbeeld geen enkel probleem om reserve hardware bij ons op kantoor te laten stallen, terwijl het nog niet eens ons eigendom is. Hierdoor kunnen we bij eventuele calamiteiten snel schakelen.”

“Dankzij XCES en DataON kunnen wij klanten verzekeren van maximale uptime en continuïteit – een cruciale voorwaarde voor het verwezenlijken van onze strategie: het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen.”

Cruciale voorwaarden, continue beschikbaarheid

Aster koos voor acht fysieke servers, 200 virtuele servers en 120 disks met in totaal 240 terabyte bruto opslag en 4 terabyte aan RAM-geheugen. In minder dan twee maanden was alles geregeld. “Toen de hardware binnen was, draaide die binnen twee weken, met minimale effort vanuit onze kant; alles werd door XCES in goede banen geleid”, vertelt Ackema. “Doordat engineers van XCES hier op kantoor werkten, was de samenwerking productief. Er was veel uitwisseling van informatie. Ook de tests voorafgaand aan de migratie gaven vertrouwen. In een calamiteitentest hebben we letterlijk de stekker eruit getrokken en de systemen bleven draaien. Zo waren we zeker van de continue beschikbaarheid van de oplossing.”

De Vries: “Dankzij de Azure Stack HCI-oplossing van DataON kunnen we een hogere stabiliteit bieden aan onze klanten, met betere performance. We horen minder klachten en de uptime is gestegen. Bovendien merken klanten er niets meer van als back-ups worden gemaakt. Vroeger nam dit uren in beslag en ging het weleens mis. Nu is het in tien minuten gebeurd en is de betrouwbaarheid significant verbeterd. Klanten ondervinden geen hinder van onze back-ups.”

“Dankzij XCES en DataON kunnen wij klanten verzekeren van maximale uptime en continuïteit – een cruciale voorwaarde voor het verwezenlijken van onze strategie: het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen.”