DataON Solutions

DataON Solutions

The DataON Difference

DataON is toonaangevend leverancier van hyper-converged infrastructure en storage systemen die zijn geoptimaliseerd voor Microsoft Windows Server-omgevingen. DataON is gefocust op klanten die de “Microsoft keuze” hebben gemaakt om Microsoft-applicaties, virtualisatie, data protection en hybrid cloud services te implementeren. De enterprise-level oplossingen worden als een complete en kant-en-klare oplossing geleverd.

De oplossingen van DataON bieden het ultieme platform voor Windows Server Software Defined (WSSD) hyper-converged infrastructuur.

DataON HCI oplossingen hebben de hoogste certificering, namelijk; Microsoft Windows Server Software-Defined infrastructure Premium. Daarnaast is DataON Microsoft Cloud Partner en een Gold Member van de Microsoft Enterprise Cloud Alliance. DataON leverde het eerste Windows Server-gecertificeerde platform voor Microsoft Storage Spaces. De sterke relatie met Microsoft gaat al bijna een decennium terug.

Door de nieuwste op de cloud geïnspireerde innovaties en software-defined compute-, storage- en netwerktechnologie van Microsoft helpt DataON klanten hun IT te moderniseren met hybrid cloud platforms.

  • Hyper-Converged
  • Converged
  • Storage Spaces Direct
  • Storage Replica
  • Intel Select Solutions

Hyper-Converged

Een hyper-converged infrastructuur is één component waarin compute en lokale storage gecombineerd worden. Deze volledig geïntegreerde oplossing maakt het mogelijk om verschillende gelijke componenten aan elkaar te koppelen om direct performance en opslag te vergroten. Deze scale-as-you-grow aanpak maakt het door de bovenliggende software mogelijk om alle componenten als één geheel te managen.

Één managementlaag

Schaalbaar

Minder complex beheer

Converged

Waar bij hyper-converged storage en compute in een cluster gecombineerd worden is dit bij converged niet het geval. De converged implementatie is opgebouwd met de scale-out file server (SoFS) boven Storage Spaces Direct. Hierdoor is de storage aan het netwerk gekoppeld door middel van SMB file shares. Converged maakt het mogelijk om de compute/workload onafhankelijk te schalen van de storage cluster. Dit is essentieel voor grootschalige implementaties zoals een Hyper-V Infrastructure as a Service (Iaas), waar Managed Service Providers (MSP’s) en grote organisaties gebruik van maken.

Storage Spaces Direct

Storage Spaces Direct is een opvolging van Storage Spaces. Storage Spaces Direct virtualiseert je storage cluster. De storage pool kan over meerdere systemen gecreëerd worden om meer snelheid, simple capacity en een hogere beschikbaarheid te genereren. Het is met Storage Spaces Direct mogelijk om lees- en schrijfactiviteiten uit te voeren met alle schijven in de pool, door gebruik te maken van software RAID. Dit verhoogd de snelheid omdat bij alle schijven een stukje capaciteit en I/O wordt gebruikt.

Eenvoudig in gebruik

Ga in minder dan 15 minuten van industry-standard servers (ISS) met Windows Server 2016 naar uw eerste Storage Spaces Direct-cluster met Windows Server 2016. Voor gebruikers van System Center is deployment slechts één selectievakje.

Ongeëvenaarde prestaties

Of het nu gaat om flash of hybride, Storage Spaces Direct overschrijdt gemakkelijk 150.000 IOPS (mixed /  4k random) per server met consistente, lage latentie dankzij de hypervisor-embedded architectuur, de ingebouwde lees / schrijf-cache en ondersteuning voor geavanceerde NVMe drives rechtstreeks aangesloten op de PCIe-bus.

Fouttolerantie

Ingebouwde resiliency neemt zorg voor storingen in schijven, servers of onderdelen met continue beschikbaarheid. Grotere implementaties kunnen ook worden geconfigureerd voor fouttolerantie in het chassis en rack. Wanneer hardware faalt, vervang je het gewoon; de software geneest zichzelf, zonder ingewikkelde beheerstappen.

Efficiënt gebruik van hulpbronnen

Erasure coding levert tot 2.4x grotere opslagefficiëntie, met unieke innovaties zoals lokale reconstructiecodes en ReFS real-time lagen om deze voordelen uit te breiden naar harde schijven en gemengde hot/cold werkbelastingen, allemaal met minimale CPU-inspanning om resources terug te geven naar waar ze het meest nodig zijn – de VM’s.

Beheersbaarheid

Gebruik Storage QoS-besturingselementen om te drukke VM’s te beheersen met minimale en maximale IOPS-limieten per VM. De Health Service biedt continue ingebouwde monitoring en waarschuwingen, en nieuwe API’s maken het eenvoudig om rijke, clusterbrede prestatie- en capaciteitsmetingen te verzamelen.

Schaalbaarheid

Ga tot 16 servers en meer dan 400 schijven, voor maximaal 1 petabyte (1.000 terabytes) opslag per cluster. Om te schalen, voegt u gewoon schijven toe of voegt u meer servers toe; Storage Spaces Direct voegt deze automatisch toe en begint deze te gebruiken.

Storage Replica

Storage Replica is een technologie van Windows Servers waarmee het repliceren van data tussen servers of clusters wordt mogelijk gemaakt. Voorbeelden van situaties waarbij Storage Replica een oplossing kan bieden zijn; rampen of noodgevallen. Na de replicatie wordt data veiliggesteld zonder gegevensverlies. Deze technologie heeft twee varianten met betrekking tot synchronisatie, namelijk; synchrone replicatie en asynchrone replicatie. In Windows Admin Center is Storage Replica te managen en te configureren.

Betrouwbaar

Flexibel

Makkelijk te gebruiken

Solution Brief

Intel Select Solutions

DataON en Intel hebben de handen ineen geslagen om samen een Intel Select Solution voor Windows Server Software-Defined Storage te creëren. De Intel Select Solutions zijn workload geoptimaliseerde data center oplossingen die het proces vereenvoudigen en vergemakkelijken voor het selecteren en implementeren van hardware en software die geschikt zijn voor huidige workloads applicaties. Intel Select Solutions worden uitvoerig getest en gebenchmarkt op systeem-breed niveau. Microsoft is verheugd dat Intel en DataON een Select Solution hebben gecreëerd met Windows Server Software-Defined Storage. Deze oplossing is gevalideerd door zowel Microsoft als Intel.

How Microsoft & DataON enables students and staff to spend more time teaching and learning