Windows Admin Center

Windows Admin Center

Windows Admin Center

Windows Admin Center is een nieuwe, lokaal geïmplementeerde, browsergebaseerde management tool set waarmee u uw Windows-servers zonder Azure of cloudafhankelijkheid kunt beheren. Windows Admin Center geeft u volledige controle over alle aspecten van uw serverinfrastructuur en is met name handig voor het beheren van servers op privé-netwerken die geen verbinding met internet hebben.

Windows Admin Center is de moderne evolutie van “in-box” managementtools, zoals Server Manager en MMC. Het is een aanvulling op System Center en Operations Management Suite – het is geen vervanging.

Windows Admin Center wordt uitgevoerd in een webbrowser en beheert Windows Server 2016, Windows Server 2012 R2,
Windows Server 2012, Windows 10 en meer via de Windows Admin Center-gateway die is geïnstalleerd op Windows Server 2016 of Windows 10. De gateway beheert servers met behulp van Remote PowerShell en WMI via WinRM. De gateway is opgenomen in Windows Admin Center in een enkel lichtgewicht .msi-pakket dat u kunt downloaden.

De Windows Admin Center-gateway, wanneer gepubliceerd naar DNS en toegang krijgt via bijbehorende bedrijfsfirewalls, laat u veilig verbinding maken met en beheren van uw servers vanaf elke locatie met Microsoft Edge of Google Chrome.

null
Vertrouwde functionaliteit

Windows Admin Center is de evolutie van reeds lang bestaande, bekende beheerplatforms zoals Microsoft Management Console (MMC), vanaf de basis opgebouwd voor de manier waarop systemen tegenwoordig worden gebouwd en beheerd. Windows Admin Center bevat veel van de vertrouwde tools die u momenteel gebruikt om Windows-servers en -clients te beheren.

null
Eenvoudig te installeren en gebruiken

Installeer het op een Windows 10-computer en begin binnen enkele minuten te beheren, of installeer het op een Windows 2016-server als gateway om uw hele organisatie in staat te stellen computers vanuit hun webbrowser te beheren.

null
Vult bestaande oplossingen aan

Windows Admin Center werkt met oplossingen zoals System Center en Azure Operations Management Suite, waardoor hun mogelijkheden worden uitgebreid om gedetailleerde beheertaken met één machine uit te voeren.

null
Beheer overal vandaan

Publiceer uw Windows Admin Center-gatewayserver op het openbare internet, waarna u uw servers vanaf elke locatie kunt verbinden en beheren, allemaal op een veilige manier.

null
Verbeterde beveiliging voor uw managementplatform

Met Role-based toegangsbeheer kunt u instellen welke beheerders toegang hebben tot welke beheerfuncties. Gateway-verificatieopties omvatten lokale groepen, lokale Active Directory op basis van domeinen en Azure Active Directory in de cloud. Krijg ook inzicht in managementacties die in uw omgeving worden uitgevoerd.

null
Azure Integration

Windows Admin Center heeft veel integratiepunten met Azure-services, waaronder Azure Activity Directory, Azure Backup,
Azure Site Recovery en meer.

null
Beheer Hyper-Converged Clusters

Windows Admin Center biedt de beste ervaring voor het beheren van hyper-converged clusters – inclusief gevirtualiseerde compute, storage en netwerkcomponenten.

null
Rekbaarheid

Windows Admin Center is vanaf het begin gebouwd met uitbreidbaarheid, met de mogelijkheid voor Microsoft en externe ontwikkelaars om tools en oplossingen te bouwen die verder gaan dan het huidige aanbod, zoals DataOn MUST.