Windows Server 2016

Windows Server 2016

Het Microsoft-Defined DatacenterWS2012

Met de release van Windows Server 2012 R2 en recent Windows Server 2016 heeft Microsoft flink ingespeeld op de vraag van partners én de markt om de groei van hyperconvergence te stimuleren. Agile storage toepassingen voor het ‘Microsoft-Defined Datacenter’ werden in rap tempo ontwikkeld, onder andere door DataON Storage.

Het resultaat is een Microsoft gecertificeerd hardware platform, specifiek ontworpen voor Storage Spaces: Dé feature in 2012 voor een software-defined storage file systeem met ongekende virtualisatie mogelijkheden. Met Storage Spaces Direct (S2D) heeft Microsoft storage management naar een volgend hoog niveau gebracht.

Public Cloud ook voor groeiende ondernemingen

Een grote toegevoegde waarde van het nieuwe besturingssysteem is de mogelijkheid voor ondernemingen om een infrastructuur op te bouwen die in essentie werkt zoals in public clouds. De geavanceerde nieuwe features in Windows Server 2016 zorgen voor alle software-defined datacenter mogelijkheden, die tot voor kort niet toegankelijk waren voor groeiende ondernemingen.

Zeker in een fase waar kostenbesparing en flexibiliteit essentieel zijn kon men eenvoudigweg niet mee met alle ontwikkelingen op het gebied van IT infrastructuur.

Nu is Microsoft ook toegankelijk als volwaardig Microsoft-Defined Datacenter (MDDC) oplossing met Windows Server 2016.
Vorderingen op het gebied van storage, networking, compute en security zijn volledig geïntegreerd in het besturingssysteem.
Dit fundament is zowel kosteneffectief als efficiënt en ideaal voor met name snel groeiende ondernemingen.

Ontdek de mogelijkheden van Microsoft

XCES werkt samen met implementatieorganisaties en Microsoft MVP’s die voorop lopen in het toepassen van Microsoft Windows Server 2016 zoals Hyper-V, Storage Spaces Direct (S2D) en AzureStack in combinatie met DataON hardware oplossingen.

Rachfall IT-Solutions is bijvoorbeeld een partner van XCES in de implementatie van DataON S2D Cluster Appliances in combinatie met Microsoft Server 2016 in Europa. Eigenaar Carsten Rachfall is een Microsoft MVP op het gebied van Microsoft Cloud & Datacenter Management die online veel extra inzichten en informatie biedt rondom de thema’s: Windows Server 2016, Hyper-V, Storage Spaces Direct, AzureStack, etc..

Bekijk bijvoorbeeld zijn Hyper-V Server Webinar Archief en zijn showcast portaal Hyper-V Amigos met veel interessant en leerzaam materiaal.

Als u migreert naar Windows Server 2016

Naast de mogelijkheden met Storage Spaces Direct zijn er nog een aantal zeer interessante features en voordelen binnen het nieuwe besturingssysteem, welke deels al aanwezig waren in 2012 maar nu tot hun volledige potentieel zijn doorontwikkeld:

Multi-Resilient Virtual Disks Hot en Cold tiering op basis van resiliency ipv gebruikte media type
ReFS Real-Time Tiering Resilient File System met advanced write cache mogelijkheden
Storage Replica Gelijktijdige replicatie tussen clusters voor disaster recovery
Verhoogde VM Resiliency Reageert ook op fouten tijdens intra-cluster communicatie
Nano Server Gecondenseerde OS versie voor geoptimaliseerde hosting in clouds
PowerShell Direct PowerShell management binnen de virtuele machine
Remote Desktop Services Server-based personal desktops in een cloud computing omgeving
RDMA Teaming Teaming nu beschikbaar voor RDMA interfaces met Hyper-V
Software Defined Networking Centraal configuratiemanagement voor (virtual) netwerk apparatuur
System Rolling Upgrade Upgrade naar 2016 zonder invloed op Hyper-V of SoFS workloads

Windows Server 2016 legt de basis voor een Microsoft-Defined Datacenter, met moderne applicaties als de standaard. Storage Spaces Direct biedt de sterk verbeterde opties voor SoFS en Hyper-V omgevingen. Concreet biedt Windows Server 2016 het totale ‘write once, deploy anywhere’ model voor storage implementaties waar maximale flexibiliteit van applicaties wordt verwacht.