Hyper-V

Virtualiseren met eenvoud in beheer en schaalbaarheid

Waar voorheen het configureren en installeren van een SAN of een Hyper-V Cluster, met de inzet van diverse experts, een integratieproject was, kunnen organisaties met de DataON Cluster-in-a-Box appliance in een half uur een complete toepassing operationeel maken. Het toepassen van kant en klare bouwstenen binnen het datacenter verlaagt de kosten, de complexiteit en is onmiddellijk inzetbaar.

Verdergaande technologische ontwikkelingen maken compleet nieuwe datacenter architecturen en virtualisaties mogelijk. De nieuwe architectuur is software-defined en neemt de complexiteit en kosten van de afzonderlijke en gelaagde beheerstructuur van server- en opslagcapaciteit weg. De software beheert alles integraal en dat geeft ICT-afdelingen de mogelijkheid forse besparingen te realiseren.

DataON heeft op deze behoefte ingespeeld door een all-in-one concept te ontwikkelen waarmee organisaties een compleet Microsoft Defined Datacenter-in-a-Box in handen krijgen. Schaalbaar en future-proof.

Dit vraagt wel om een nieuwe visie

Elke organisatie die overweegt servers of storage in het datacenter te vernieuwen of uit te breiden met het Microsoft Hyper-V platform komt voor een aantal vragen te staan:

 • Kiezen we voor Software-Defined of klassiek
 • Hyper-Converged of klassiek
 • Welke mate van schaalbaarheid hebben we nodig
 • In hoeverre is standaard ook echt standaard
 • Welke expertise voor beheer is vereist
 • En de mate van geschiktheid voor (hybride) clouds

Kosteneffectief virtualiseren met Microsoft Hyper-V en DataON

Er ontstaat een duidelijke behoefte om bestaande infrastructuur van veelal fysieke servers te vervangen. Voordat organisaties besluiten over te gaan tot de investering van nieuwe hardware, is het ook een mooi moment om de huidige architectuur tegen het licht te houden. Tijd en aanleiding om een nieuwe visie te ontwikkelen.

Een belangrijk vraagstuk binnen organisaties is: gaan we op de oude voet verder met afzonderlijke fysiek servers die soms sub-optimaal belast worden en relatief veel beheerwerk vragen? Of gaan we een gedeelte of mogelijk alles virtualiseren?

Op deze vraag ontstaan ook onderliggende vragen zoals ‘hoe moeten we een migratie van deze omvang aanpakken? Wat zou de impact zijn op de huidige ICT-operatie en natuurlijk wat gaan de kosten worden voor aanschaf, en nog belangrijker voor de jaarlijkse TCO? Moeten we kiezen voor Hyper-V of wordt het VMWare?

Voor organisaties die al draaien op Windows servers is de overstap qua impact en kosten relatief laag en is het testen met een ‘Hyper-Converged’ omgeving in combinatie met Microsoft Hyper-V een directe optie. Het geeft de mogelijkheid kleiner te beginnen en dit met gecontroleerde stappen uit te breiden zonder te veel risico voor de bedrijfscontinuïteit en te hoge kosten.

Oplossing

De DataON Cluster-in-a-Box is een innovatieve oplossing uitgerust met de meest actuele hardware technologie, waarbij ook aan specifieke behoeften kan worden voldaan. Er is keuze uit verschillende CPU’s, SSD’s en/of HDD’s en hoeveelheid werkgeheugen.

Dit allemaal in combinatie met de zeer hoge prestaties van een 12Gb/s SAS shared Storage, en met minimale ruimtebeslag door een 2U console. Tevens is er de mogelijkheid in de toekomst verder te groeien. Door een tweede of meerdere DataON Cluster-in-a-box appliances aan te sluiten kan makkelijk de ‘2 node Cluster’ uitgebreid worden naar een ‘4 node Cluster’ of meer.

Het kant-en-klare product wordt geleverd met Windows Server en is d.m.v. een wizard binnen en halve dag geconfigureerd als Hyper-V Cluster met Shared Storage en Cluster-Aware Updating: Binnen een dag gereed voor (gedeeltelijke) virtualisatie van bestaande servers met nog ruimte voor verdere groei.

AllSystems evalueerde de DataON Cluster-in-the-BoxRuudvanHeusden

“Dit is een uitstekende, innovatieve hyperconverged oplossing die wij maar al te graag aan onze Hyper-V klanten aanbevelen.”

Ruud van Heusden, AllSystems, Alphen aan den Rijn

DataON is Microsoft gecertificeerd

De DataON Cluster-in-a-Box is een perfecte oplossing voor Microsoft Hyper-V omgevingen tot circa 150 VM’s. ICT-afdelingen zijn met de appliance zeer snel live en doordat het concept stackable is kan makkelijk worden uitgebreid als dit gewenst is. De DataON Cluster-in-a-Box storage oplossingen zijn volledig Windows Server 2012 gecertificeerd en in verschillende configuraties samen te stellen.

U kunt kiezen voor capaciteit, economie, een groeiscenario en/of voor pure prestaties, afhankelijk van de toepassing. En alles op basis van zowel flash (SSD) als Harddisks (HDD). Bent u op zoek naar een complete Hyper-Converged oplossing met alle voordelen die een Software-Defined Storage appliance kan bieden zoals:

 1. geen installatie
 2. geen integratie
 3. snel inzetbaar
 4. zeer betaalbaar
 5. geen risico

Dan kiest u voor de Cluster-in-a-Box appliances van DataON.

Voor meer informatie over prijzen, productpresentaties, technische vragen en de specificaties kunt u contact met ons opnemen via sales@xces.nl of bel +31 (0)318 559 370.