IT Products

IT Products

  • Remarketed
  • Refurbished
  • Spare Parts
  • Trade-In
  • Verhuur

Remarketed: zo goed als nieuw

Remarketed producten zoals HPE Renew zijn merendeels afkomstig uit fabrieksoverschotten, democentra en channel returns. Uiteraard ontvangt u bij deze producten de originele en volledige fabrieksgarantie en is garantie-uitbreiding mogelijk.

HPE Renew

Remarketed producten zijn veelal ongebruikte producten die weer in een complete en originele staat zijn teruggebracht. Het HPE remarketed programma (HPE Renew) bestaat uit gereviseerde apparatuur, magazijn overstock en apparatuur die is gebruikt voor product demonstraties. Ook producten die zijn geretourneerd als gevolg van schade tijdens het transport of een defect onderdeel komen terug in de markt via het HPE remarketed programma. Deze producten worden binnen het programma gerepareerd en teruggebracht naar nieuw staat. Volgens HPE wordt elke gerenoveerd product gereviseerd en onderworpen aan strenge testen alvorens het weer verkocht wordt.

Refurbished met 1 jaar omruilgarantie

Een refurbished product varieert van producten zonder de originele verpakking tot gebruikte producten. Deze kunnen enige gebruikerssporen bevatten maar zijn altijd volledig functioneel.

Refurbished producten zijn niet zoals de producten uit de officiële remarketing programma’s volledig gereviseerd. En veelal is de originele fabrieksgarantie verstreken. Echter in veel situaties bieden deze producten een zeer waardevolle oplossing. En geven ze ook de functionaliteit die je van het IT-onderdeel mag verwachten.

XCES biedt op refurbished hardware dan ook altijd een unieke 1 jaar omruilgarantie. In de meeste gevallen kunnen wij op refurbished hardware ook garantie-uitbreiding op maat aanbieden.

Hierdoor kunnen bestaande installaties toch makkelijk en betaalbaar worden uitgebreid, of onderdelen worden vervangen. En wordt de levensduur van de totale installatie met een relatief kleine investering weer verlengd.

Vragen over de mogelijkheden voor refurbished producten. Bel +31 (0)318 559 370, mail sales@xces.nl of start een chat rechtsonder op deze pagina.

Direct inzicht in beschikbaarheid van spare parts

U heeft een acute service verplichting en moet binnen de SLA-voorwaarden een onderdeel snel vervangen. De IT-installatie mag de bedrijfsvoering niet onnodig verstoren door downtime.
XCES kan helpen de benodigde spare parts snel te vinden. In de praktijk blijkt dat we vaak uit voorraad kunnen leveren. Daarnaast hebben we de leveringskanalen en relaties om snel te achterhalen waar we kunnen sourcen.

De organisatie is ingericht op snel te handelen

We kunnen ook voor de levering van spare parts kort schakelen omdat we een kleine en platte organisatie zijn waar iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en ondernemend is om direct te handelen.

Daardoor minimaliseren we fouten of ruis in de communicatie. Onze organisatie kent geen scheiding van functie en we hebben ook geen ingewikkelde overdrachtsmomenten in ons proces. We kunnen direct uitvoeren wat we in de e-mail of aan de telefoon afspreken.

Een aanvraag voor spare parts wordt daarnaast met dezelfde toewijding opgepakt als een volledige IT-configuratie omdat we begrijpen dat het IT-onderdeel hoe klein of groot van enorm belang is voor het succes en rendement van het IT-project of serviceverplichting

Van leverancierscode tot OEM-nummer

Onze mensen hebben verstand van zowel de inkoop als verkoop van spare parts. En dit gaat verder dan de standaard prijslijst en het voorraadsysteem. We hebben namelijk het inzicht in de relatie tussen leverancierscode, spare part- en OEM-nummer.

Op zoek naar een spare part ter vervanging? Bel +31 (0)318 559 370, mail sales@xces.nl of start een chat rechtsonder op deze pagina.

Extra service en rendement

Heeft u als reseller van nieuwe IT hardware regelmatig klanten die blijven zitten met oude server-, netwerk- en storage systemen? XCES kan u het voordeel bieden uw klant van nieuwe hardware te voorzien én gelijk een oplossing te bieden door de oude hardware terug te nemen.

Deze trade-in overeenkomsten kunnen vaak een flinke besparing opleveren voor u én uw klant!

Geannuleerde orders

Naast overbodige hardware bij uw klant heeft u waarschijnlijk binnen uw organisatie ook te maken met geannuleerde orders, foutieve bestellingen of geopende verpakkingen die niet meer geretourneerd kunnen worden. Of het nu om een enkel artikel gaat of een complete magazijnopruiming, XCES kan uw overbodige hardware overnemen. Als u ons een kort overzicht stuurt van beschikbare voorraad dan kunnen wij u direct een passend aanbod voor trade-in doen.

U kunt ook ons Trade-in Aanvraagformulier downloaden. Als u dit document invult met de product en installatie gegevens en naar sales@xces.nl mailt, nemen wij uw aanvraag direct in behandeling.

Trade-in voor eindgebruikers

Bent u eindgebruiker van overbodige server-, netwerk- of storage systemen en biedt uw leverancier deze dienst niet aan dan kunt u ook rechtstreeks contact met ons opnemen. Wij bespreken graag met u mogelijkheden van trade-in.

Bel +31 (0)318 559 370, mail sales@xces.nl of start een chat rechtsonder in het scherm.

Verwijdering vertrouwelijke data

XCES houdt rekening met gevoelige en vertrouwelijke data op uw hardware. Wij verzekeren u door middel van een overeenkomst voor een volledige verwijdering van alle data op harde schijven. Volgens de internationaal erkende DOD 5220.22-M-richtlijnen heeft u een garantie op het veilig afvoeren van uw overbodige hardware.

Verhuur biedt flexibiliteit

In situaties waar u tijdelijk extra IT-capaciteit nodig heeft is huren altijd een goede optie. Zo draait uw bedrijf verder zonder dat u hoeft te investeren. Het huren van IT-hardware heeft verschillende voordelen: U bespaart tijd en geld en verhoogt tevens de flexibiliteit van uw bedrijfsvoering.

Er zijn verschillende situaties waar verhuur een goed alternatief kan bieden:

Testen van hardware

Nieuwe of vervangende hardware aanschaffen is vaak geen eenvoudige keuze. U kunt een hoop zorgen wegnemen door er voor te kiezen de beoogde configuratie eerst uit te testen in uw eigen omgeving. Vervolgens kunt u er voor kiezen om de huur voor langere tijd voort te zetten om zo uw investering te spreiden. Uiteraard behoort aanschaf na een korte huurperiode ook tot de mogelijkheden.

Als u wilt innoveren met bijvoorbeeld hyperconverged infrastructuur en software-defined storage kunt u met huren eenvoudiger de overstap maken. Ook vernieuwende technologieën kunt u testen door deze apparatuur eerst voor een bepaalde tijd te huren.

Uitbreiding End-of-Life installaties

U kunt een bestaande omgeving voor langere tijd nog uitbreiden met identieke hardware om zo de levensduur aanzienlijk te verlengen.

XCES heeft ruime kennis en voorraad van bijvoorbeeld NetApp hardware voor storage omgevingen. Ook remarketed productlijnen zoals Cisco Refresh en HPE Renew passen uitstekend bij het verlengen of uitbreiden van bestaande installaties. In deze situatie is huren dan ook een passende oplossing.

Overbruggen van levertijden

Als uw project dreigt te vertragen omdat de benodigde hardware tijdelijk of zelfs helemaal niet meer leverbaar is kunt u door te huren direct beschikken over de ICT die u nodig heeft.

Ondersteuning migratietraject

In het geval van een complex migratietraject is het altijd verstandig om extra capaciteit voorhanden te hebben en is huren een waardevolle toevoeging.

Verhuur voorstel op maat

XCES geeft advies en bekijkt samen met u wat het beste werkt om u vervolgens een passend voorstel voor verhuur te doen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via sales@xces.nl of u belt direct +31 (0)318 559 370.

De producten die wij voor verkoop aanbieden kunt u in veel gevallen ook huren. Daarnaast kunt u voor beschikbaarheid, prijzen en specificaties van HPE en NetApp storage producten ook kijken op storage.xces.nl.

Zoekt u IT-hardware van een andere vendor of een andere productrange, dan bekijken wij graag met u de mogelijkheden om dit op basis van verhuur aan te bieden.