Microsoft Azure Stack HCI

Microsoft Azure Stack HCI

Microsoft Azure Stack HCI

Wat is Azure Stack HCI?

Azure Stack HCI is een evolutie van datacenter computing. Het combineert Windows Server-technologieën en hyper-converged infrastructuur (HCI) met nieuwe Azure hybrid cloud-integratie. De complexe infrastructuur van veel (grote) organisaties kennen eigen behoeftes en uitdagingen. Het doel van Azure Stack HCI is het voldoen aan de workload van klanten en een oplossing te bieden voor de huidige uitdagingen, terwijl er de ruimte is om te groeien en te evolueren als de bedrijfs- en IT-behoeften veranderen. Door de jaren heen is de hyper-converged infrastructure (HCI) -technologie verder ontwikkeld en kiezen steeds meer bedrijven voor HCI in plaats van SAN. HCI biedt betere resiliency, prestaties, schaalbaarheid en lagere kosten dan een SAN.

Een on-premise hyper-converged fundament met een software-defined infrastructuur

Door middel van Microsoft Server Software-Defined Datacenter (SDDC) wordt de gehele infrastructuur gevirtualiseerd waardoor traditionele compute-, opslag- en netwerksilo’s worden geëlimineerd. Door gebruik te maken van Hyper-V kunnen serveromgevingen gevirtualiseerd worden. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van Storage Spaces Direct om een hyper-converged infrastructuur te implementeren.

Om Hybride Clouds te creëren wordt er gebruik gemaakt van on-premises HCI’s en Azure Services. Windows Admin Center geeft hierbij de mogelijkheid om alles centraal en eenvoudig te beheren.

Azure Stack HCI helpt met:

 • null

  Het vervangen van een verouderde server en storage infrastructuur, voeg gevirtualiseerde workloads samen, verhoog on-premise cloud efficientie met Azure HCI oplossingen.

 • null

  Het uitbreiden naar Azure, dit is snel en gemakkelijk mogelijk met vereenvoudigde toegang tot cloudmanagement en security services, waaronder offsite back-up, site recovery, file synchronization, en cloud-based monitoring.

 • null

  Het snel en betrouwbaar aan de slag gaan met een gevalideerde oplossing. Azure Stack HCI beschikt over dezelfde op Hyper-V gebaseerde software-defined compute, storage en networking als Azure Stack en deelt dezelfde strenge test- en validatiecriteria. De DataON Azure Stack HCI oplossingen zijn te vinden in de Azure Stack HCI Catalog.

Hybrid cloud ready met Azure services

Dankzij de ingebouwde integratie met Azure kunnen IT-medewerkers eenvoudig Azure gebruiken voor infrastructure management services en beginnen met het opbouwen van cloudskills. Met de hybrid Azure-services in Windows Admin Center en DataON MUST kunnen klanten eenvoudig on-premises workloads integreren met:

 • null

  Azure site Recovery en Azure Backup

  Bescherm VM’s en gebruik de cloud voor disaster recovery (HA/DR).

 • null

  Cloud Witness

  Gebruik Azure voor cluster quorum bij failover-clustering.

 • null

  Azure Monitor 

  Volg wat er gebeurt in uw applicaties, netwerk en infrastructuur – met geavanceerde analyses aangedreven door AI en Azure Update Management-services.

 • null

  Azure Update Management

  Vereenvoudig het beheer van updates van het besturingssysteem in Azure.

Waarom een DataON oplossing? 

DataON is 100% toegewijd aan het leveren van Microsoft-oplossingen. Sterker nog, dat is alles wat DataON doet. De sterke relatie met Microsoft is opgebouwd in een decenium. DataON is zelfs verantwoordelijk voor het eerste Windows Server-gecertificeerde platform voor Storage Spaces. Inmiddels zijn er meer dan 150PB aan Storage Spaces Direct implementaties uitgevoerd. XCES en DataON bieden de beste service aan alle klanten, door elke stap van het proces met kennis en toewijding te werken aan een succesvol resultaat. Lees hier meer over ‘The DataON Difference’.

DataON Hybrid Cloud Solutions voor Azure Stack HCI

4-Node+ Azure Stack HCI solutions for enterprise data centers

HCI-108

   HCI-208

HCI-212

HCI-224

HCI-668*

All-NVMe

All-NVMe

Hybrid

All-NVMe

Hybrid

High

performance

High

performance

Performance &

cost optimized

IOPS &

performance

optimized

Capacity

optimized

1U/1-Node rack

8x 2.5’ bays

2U/1-Node rack

8x 2.5’ bays

2U/1-Node rack

12x 3.5’ bays

2U/1-Node rack

24x 2.5’ bays

6U/1-Node rack

Ext. JBOD

2nd Generation Intel® Xeon® Scalable Processor

2 to 16 Nodes per cluster, plus cluster set for multi-cluster support

Kepler 2-Node Azure Stack HCI solutions voor SMB, ROBO, edge & IoT

Kepler-47 G2

K2N-108

K2N-212

K2N-224

All-Flash

All-NVMe

Hybrid

All-NVMe

Mini Tower

1U/2-Node rack

8x 2.5’ bays

2U/1-Node rack

12x 3.5’ bays

2U/1-Node rack

24x 2.5’ bays

Intel® Xeon® E-2126G 3.30Hz

2 Nodes per cluster