Met bijna 20 jaar ervaring, weten wij hoe we de verbinding kunnen leggen tussen traditionele on-premises infrastructuur en moderne hybrid cloud oplossingen.

Support

Maak direct uw ticket aan via onze ITRP portaal.

Contact gegevens

Fokkerstraat 22a, 3905 KV Veenendaal

sales@xces.nl

+31(0)318 559 370

// Het licentiemodel van Microsoft

Microsoft New Commerce Experience

Microsoft heeft op dit moment verschillende programma’s voor de afname van cloudlicenties en heeft deze, ondersteund door het Microsoft Customer Agreement, samengebracht onder de New Commerce Experience. 

De New Commerce Experience is beschikbaar voor alle gebruikersabonnementen, en is leidend sinds 1 maart 2022. Microsoft zal oude licenties die nog in het CSP-licentiemodel vallen aan het einde van hun looptijd migreren naar het New Commerce platform, startend begin 2024. 

Wij zijn de partner die helpt om uw bedrijf te transformeren met Microsoft cloudservices. Of het nu gaat om Office 365, Azure, Microsoft Azure Stack HCI of een andere Microsoft-cloudoplossing. Ons team van gecertificeerde en ervaren licentie-experts  helpen graag!

Microsoft

Zo ziet New Commerce Experience er uit:

  1. Microsoft hanteert een licentiemodel waarbij de prijs het gunstigst is wanneer de klant zich voor langere tijd verbindt.
  2. Hierbij zijn de vernieuwde jaarprijzen gelijk aan de huidige prijzen, en zijn de nieuwe maandelijkse licentieprijzen 20% hoger ten opzichte van jaarlijkse licenties.
  3. Per 1 oktober 2023 is Microsoft begonnen met het ontkoppelen van Teams uit Microsoft 365 abonnementen. DIt betekent dat nieuwe klanten de optie krijgen tussen abonnement met én zonder Teams als onderdeel van hun pakket.
  4. Afschalen van licenties kan enkel na het verlopen van de huidige maandelijkse- of jaarlijkse termijn. Tussentijds licenties pauzeren kan, maar facturatie loopt door.
// XCES Portal

Een licentiecheck nodig?

Met een licentiecheck kijken we hoe we het meest kostenefficiënt de licenties kunnen inkopen. Uiteraard niet alleen voor Microsoft CSP, maar ook wanneer er momenteel andere contractvormen zijn.

Bij aanschaffing van de licenties, krijg je toegang tot de ArrowSphere portal waarbij je 24/7 toegang hebt tot de licenties en deze zelf kan beheren.

// Cloud Solution Provider

Wat is een CSP precies?

XCES is CSP-partner via onze distributeur Arrow. We bieden een klanten portaal, genaamd ArrowSphere, aan waarop onze klanten hun licenties zelf kunnen op- en afschalen.

 

De voordelen van de ArrowSphere portal

In deze ArrowSphere Portal kan je zelf licenties bestellen, beheren en op- en afschalen naar behoefte binnen de mogelijkheden van de geldende termijn. Zie niet alleen in een oogopslag welke licenties zijn aangeschaft, maar ook hoeveel er in gebruik zijn. En wat te denken van de uitgaven in Azure? Ook deze kosten zijn inzichtelijk in de ArrowSphere portal! Uiteraard adviseren wij hoe je zo effectief mogelijk je licentiekosten kan beheren en kunnen we dit volledig uit handen nemen.

XCES kantoor
// Contact

Meer weten over hoe wij u kunnen helpen met uw Microsoft-licenties?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden. 

nl_NL