Met bijna 20 jaar ervaring, weten wij hoe we de verbinding kunnen leggen tussen traditionele on-premises infrastructuur en moderne hybrid cloud oplossingen.

Support

Maak direct uw ticket aan via onze ITRP portaal.

Contact gegevens

Fokkerstraat 22a, 3905 KV Veenendaal

sales@xces.nl

+31(0)318 559 370

// networking is essentieel

Wat is Networking

Networking (of wel netwerken), verwijst naar de IT-infrastructuur en technologieën die worden gebruikt om verbindingen tot stand te brengen tussen verschillende componenten, systemen en gebruikers binnen een hybride cloudomgeving. Het omvat de hardware, software en protocollen die nodig zijn voor communicatie, gegevensoverdracht en het beheer van netwerkbronnen. Networking is dus naast Storage en Compute één van de drie basiscomponenten voor een hybride cloud.

// Networking voor je hybride cloud

Waarom Networking belangrijk is

  • Verbindingen mogelijk maken: Networking stelt jouw organisatie in staat om verbindingen te leggen tussen jou lokale datacenter en andere locaties waaronder publieke cloudproviders. Het maakt het mogelijk om gegevens, applicaties en workloads veilig en efficiënt tussen deze omgevingen te verplaatsen.

  • Gegevensoverdracht: Networking maakt het mogelijk om gegevens over te dragen tussen verschillende systemen en locaties. Het zorgt voor betrouwbare en snelle overdracht van gegevens, waardoor applicaties en gebruikers toegang hebben tot de benodigde informatie, ongeacht waar deze zich bevindt.

  • Schaalbaarheid: Networking maakt het mogelijk om de netwerkcapaciteit en bandbreedte aan te passen aan de behoeften van de workloads en applicaties. Dit stelt organisaties in staat om snel te reageren op veranderingen in de vraag en om een optimale prestatie en gebruikerservaring te behouden.
// Voordelen voor je Hybride cloud

Voordelen van networking in een hybride cloud omgeving

  • Flexibiliteit: Networking biedt flexibiliteit bij het verbinden van verschillende onderdelen van de hybride cloudinfrastructuur, waardoor jouw organisatie de mogelijkheid heeft om verschillende componenten te integreren en de infrastructuur aan te passen aan jou specifieke behoeften.

  • Schaalbaarheid: Networking maakt het mogelijk om de netwerkcapaciteit te schalen op basis van de groeiende behoeften van jouw organisatie. Dit zorgt voor een efficiënte gegevensuitwisseling en voorkomt netwerkcongestie.

  • Betrouwbaarheid: Door het implementeren van redundante netwerkverbindingen en failover-mechanismen kan jouw organisatie een betrouwbare netwerkconnectiviteit behouden. Dit minimaliseert het risico op downtime en zorgt voor continu beschikbaarheid van applicaties en services.

  • Kostenbesparing: Networking in een hybride cloudomgeving kan kostenbesparend zijn, doordat organisaties gebruik kunnen maken van de schaalbaarheid en gedeelde infrastructuur van de publieke cloud, terwijl ze ook de controle behouden over hun lokale netwerkbronnen.
Meer weten over Azure Stack HCI?

Azure Stack HCI is een Hybride cloud van Microsoft.

// Kortom, networking is essentieel in een hybride cloudomgeving om connectiviteit, gegevensoverdracht en beveiliging mogelijk te maken.
// We zijn er om te helpen
Heb je vragen?
Bellen
Bel ons
Heb je vragen over networking of de hybride cloud?
Bel ons gerust, we zijn te bereiken op:
+31 (0)318 559370
nl_NL