Met bijna 20 jaar ervaring, weten wij hoe we de verbinding kunnen leggen tussen traditionele on-premises infrastructuur en moderne hybrid cloud oplossingen.

Support

Maak direct uw ticket aan via onze ITRP portaal.

Contact gegevens

Fokkerstraat 22a, 3905 KV Veenendaal

sales@xces.nl

+31(0)318 559 370

// Storage is Essentieel

Wat is Storage

Storage, ofwel opslag, verwijst naar de infrastructuur en technologieën die worden gebruikt om gegevens op te slaan en te beheren in een hybride cloudomgeving. Het omvat de fysieke apparaten, zoals harde schijven, solid-state drives (SSD’s), NVMe flash storage en opslagarrays, evenals de bijbehorende software en protocollen. Storage is dus na Networking en Compute één van de drie basiscomponenten voor een hybride cloud.

// Storage voor je hybride cloud

Waarom Storage belangrijk is

DataOn Azure stack hci - hybride cloudoplossing
  • Gegevensopslag: Storage biedt de mogelijkheid om gegevens veilig en duurzaam op te slaan. Het maakt het mogelijk om grote hoeveelheden gegevens te bewaren, zoals databases, bestanden, afbeeldingen en video’s, en deze toegankelijk te maken voor applicaties en gebruikers.

  • Gegevensbeheer: Storage stelt organisaties in staat om hun gegevens effectief te beheren. Dit omvat het organiseren, categoriseren en beschermen van gegevens volgens bepaalde beleidsregels. Het biedt mogelijkheden voor gegevensback-up, replicatie, deduplicatie en archivering.

  • Gegevensbeschikbaarheid: Storage zorgt ervoor dat gegevens altijd beschikbaar zijn wanneer ze nodig zijn. Het biedt betrouwbaarheid en veerkracht, waardoor organisaties kunnen vertrouwen op de beschikbaarheid van hun gegevens, zelfs in het geval van hardwarefouten of storingen.

  • Prestaties: Storage heeft invloed op de prestaties van applicaties en workloads. Door de juiste opslagoplossing te kiezen, kunnen organisaties ervoor zorgen dat hun applicaties snel en responsief blijven. Bijvoorbeeld, het gebruik van solid-state drives (SSD’s) kan leiden tot snellere gegevenstoegang en lagere latency.
// Voordelen voor je hybride cloud

Voordelen van Storage in een hybride cloud omgeving

  • Schaalbaarheid: Storage stelt organisaties in staat om de opslagcapaciteit te schalen op basis van behoeften. Ze kunnen eenvoudig opslagruimte toevoegen of verminderen, afhankelijk van de groei van gegevens en applicaties. Dit biedt flexibiliteit en optimaliseert kosten.

  • Kostenbesparing: Het gebruik van storage in een hybride cloudomgeving kan kostenbesparend zijn.

  • Veiligheid: Storage biedt mogelijkheden voor gegevensbeveiliging en -bescherming. Organisaties kunnen redundante opslagimplementaties, versleuteling en toegangscontroles gebruiken om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens te waarborgen.
Meer weten over Azure stack HCI?

Azure Stack HCI is een hybride cloud van Microsoft.

// Kortom, Storage is essentieel in een hybride cloudomgeving en omvat de fysieke apparaten, zoals harde schijven, solid-state drives (SSD's), NVMe flash storage en opslagarrays, evenals de bijbehorende software en protocollen.
// We zijn er om te helpen
Heb je vragen?
Bellen
Bel ons
Heb je vragen over networking of de hybride cloud?
Bel ons gerust, we zijn te bereiken op:
+31 (0)318 559370
nl_NL