Met bijna 20 jaar ervaring, weten wij hoe we de verbinding kunnen leggen tussen traditionele on-premises infrastructuur en moderne hybrid cloud oplossingen.

Support

Maak direct uw ticket aan via onze ITRP portaal.

Contact gegevens

Fokkerstraat 22a, 3905 KV Veenendaal

sales@xces.nl

+31(0)318 559 370

Tech updates

Nieuwe DataON Integrated Systems voor Azure Stack HCI

Vanaf vandaag is het nieuwe Operating System voor Azure Stack HCI beschikbaar. Azure Stack HCI is vanaf nu een zelfstandige SKU en niet langer onderdeel van Windows Server. De oplossing wordt geleverd als een Azure Service. Het nieuwe Operating System kan ingezet worden op de welbekende Validated Systems én de nieuwe Integrated Systems. Deze Integrated Systems worden aangeboden als totaaloplossing met extra services, zoals: Premium Deployment, 5 jaar Support vanuit Microsoft en DataON en automatische updates.

De nieuwe DataON modellen zijn: AZS-212 en AZS-216. Als Premium Partner van DataON in Europa is XCES medeverantwoordelijk voor de Premium Deployment en Supportdiensten voor de nieuwe Integrated Systems.

Integrated Systems voor Azure Stack HCI

DataON is een van de eerste Microsoft-partners die Integrated Systems aanbiedt voor de nieuwe Azure Stack HCI. Deze oplossingen omvatten een complete en kant-en-klare ervaring. Deze werkwijze was al geadopteerd en bekend bij huidige klanten van DataON & XCES. De Integrated Systems voor Azure Stack HCI zijn ontworpen om bedrijven te helpen een hyper-converged infrastructuur (HCI) te omarmen als de beste manier om de kosten te verlagen, de prestaties en beschikbaarheid van het datacenter te verbeteren en het management te vereenvoudigen.

Een Integrated System bevat als totaalpakket:

 • Pre-installed Azure Stack HCI
 • Gevalideerde server nodes met Intel hardware en gecertificeerd door Microsoft
 • HCI-clustermonitoring, management en hybride cloud services via Microsoft Windows Admin Center in combinatie met DataON MUST
 • Cluster aware updating (CAU) via DataON MUST Pro voor Windows Admin Center
 • Verschillende Azure Services, zoals: Azure Back-up, Azure Monitor en Azure Security Center
 • Vijf jaar support door DataON en Microsoft
 • Voortdurende tests en validatie door DataON en Microsoft
 • DataON MUST en MUST Pro

DataON Must en Must Pro

De tweede generatie MUST-extensie voor Windows Admin Center biedt real-time monitoring met alert-services die ervoor zorgen dat systeembeheerders hun datacenter niet langer continu zelf hoeven te monitoren. Waardevolle functies zijn onder andere een gecentraliseerd dashboard dat een overzicht biedt van uw volledige Azure Stack HCI-omgeving, verbeterde disk mapping, alert- en call home services.

DataON MUST Pro is een nieuwe Windows Admin Center-extensie die alleen wordt meegeleverd met DataON Integrated Systems voor Microsoft Azure Stack HCI. Door middel van de integratie met Microsofts cluster aware update is het mogelijk om de implementatie en updates van Azure Stack HCI te vereenvoudigen, met minimale onderbrekingen in uw hybride cloud-infrastructuur. MUST Pro vergelijkt automatisch uw server nodes met de laatste driemaandelijkse gevalideerde server component image baseline van Microsoft. Het zorgt ervoor dat servers dezelfde OS-versie, drivers, firmware, BIOS en BMC hebben. Daarnaast worden de drivers, firmware voor netwerkkaarten, host bus adapters, SSD- en HDD-schijven gecontroleerd. Hierdoor is het mogelijk om met één klik op de knop uw gehele cluster te updaten. Cluster aware updating helpt om uw systeem up-to-date te houden en te beveiligen tegen de nieuwste server bedreigingen.

Azure Stack HCI

Microsoft Azure Stack HCI is een hyper-converged infrastructuur oplossing. Deze Azure Service maakt het mogelijk om Windows en Linux workloads in een hybride omgeving te implementeren. Maak gebruik van Azure hybride services zoals: cloud-based monitoring, Site Recovery, VM-back-ups. Profiteer daarnaast van een centrale weergave van al uw Azure Stack HCI-implementaties in het Azure-portaal. De prestaties van Microsoft in de HCI-markt zijn zeer hoog. Het record van 13.7M IOPS is bereikt door middel van Azure Stack HCI en Intel® Optane™ DC persistent memory. Dit verklaart waarom meer dan 95 procent van de Fortune 500 bedrijven over de hele wereld gebruikt maken van Azure Stack HCI. Daarnaast heeft CRN Azure Stack HCI 2020 Tech Innovators Award toegekend voor de categorie datacenter infrastructuur.

De grootste voordelen van de nieuwe Azure Stack HCI zijn:

 • Een vereenvoudigde Hybride IT-omgeving;
 • Kosten verlagend;
 • Verbeterde performance;
 • Azure Services;
 • Ruimtebesparend;
 • On-premises workloads (latency en datasoevereiniteit);
 • Betaalbare twee node oplossingen;
 • Nieuwe productervaring – updates zijn gratis, met één klik en zonder onderbrekingen.
nl_NL