Met bijna 20 jaar ervaring, weten wij hoe we de verbinding kunnen leggen tussen traditionele on-premises infrastructuur en moderne hybrid cloud oplossingen.

Support

Maak direct uw ticket aan via onze ITRP portaal.

Contact gegevens

Fokkerstraat 22a, 3905 KV Veenendaal

sales@xces.nl

+31(0)318 559 370

Microsoft Technology
Azure Virtual Desktop blog

Azure Virtual Desktop wat is het?

Azure Virtual Desktop (AVD), voorheen bekend als Windows Virtual Desktop, is een cloudgebaseerde desktop- en applicatievirtualisatieservice voor o.a. Azure Stack HCI die een veilige en schaalbare oplossing biedt voor werken op afstand. Het stelt gebruikers in staat om toegang te krijgen tot gevirtualiseerde desktops en applicaties vanaf elke locatie, op elk apparaat, met een vertrouwde Windows-ervaring. Met AVD kunnen bedrijven gemakkelijk virtuele desktops en applicaties implementeren, beheren, IT-complexiteit en kosten verminderen, de productiviteit en tevredenheid van gebruikers verbeteren.

Want to know more about Azure stack HCI?

Voordelen van Azure Virtual Desktop

  • Mogelijkheid om op afstand te werken: AVD stelt gebruikers in staat om veilig toegang te krijgen tot hun gevirtualiseerde desktops en applicaties vanaf elke locatie, op elk apparaat, met een naadloze ervaring.
  • Kostenbesparing: Door gebruik te maken van AVD kunnen bedrijven de kosten besparen op IT-infrastructuur en beheer, aangezien het een pay-as-you-go-model biedt.
  • Schaalbaarheid: AVD stelt jouw bedrijf in staat om snel en gemakkelijk virtuele desktopinfrastructuur op- of af te schalen om aan veranderende bedrijfsbehoeften te voldoen.
  • Veiligheid en compliance: AVD biedt ingebouwde beveiligingsfuncties, waardoor jouw bedrijf aan beveiligings- en compliance-eisen voldoen.
  • Flexibiliteit: AVD stelt bedrijven in staat om virtuele desktops en applicaties in de cloud, on-premises of in een hybride cloud omgeving te implementeren, afhankelijk van jouw behoeften.

Hoe werkt Azure Virtual Desktop?

AVD is een cloudgebaseerde VDI-oplossing die bedrijven in staat stelt om gevirtualiseerde desktops en applicaties in de cloud, on-premises en ook in hybride cloud omgeving te maken en veilig toegang te krijgen tot deze vanaf elke locatie en op elk apparaat. Het gebruikt het Azure cloudplatform om virtualisatie-infrastructuur en beheertools te bieden en integreert met andere Azure services om een naadloze ervaring te bieden.

Azure Virtual Desktop implementatie opties

AVD kan op twee manieren worden geïmplementeerd:

  • Cloudgebaseerde implementatie: deze optie stelt bedrijven in staat om hun virtuele desktops en applicaties volledig in de cloud te implementeren, zonder de noodzaak van on-premises infrastructuur.
  • Hybride implementatie: deze optie stelt bedrijven in staat om hun virtuele desktops en applicaties in een hybride omgeving te implementeren, het  beheerplatform zit in Azure en on-premises maak je gebruik van je resources van Azure Stack HCI. Waardoor je optimaal profiteert van lage latency.

Azure Virtual Desktoponderdelen

Hostpools

Hostpools zijn groepen virtuele machines die worden gebruikt om virtuele desktops en applicaties aan gebruikers te leveren. Elke hostpool kan meerdere sessiehosts hebben.

Sessiehosts

Sessiehosts zijn virtuele machines die de virtuele desktops en applicaties van gebruikers hosten. Elke sessiehost kan meerdere gebruikerssessies hosten.

Virtuele machines

Virtuele machines bieden de rekenkracht die nodig is om de virtuele desktops en applicaties van gebruikers te hosten.

Azure Virtual Desktopinstellingen

Voordat je AVD instelt, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen, waaronder een Azure subscription, een domeincontroller en een Azure Active Directory (AD)-tenant. Zodra je aan de vereisten hebt voldaan, kan je de stapsgewijze installatiehandleiding van Microsoft volgen om de benodigde onderdelen, zoals hostpools, sessiehosts en virtuele machines, te maken en te configureren.

Azure Virtual Desktopbeheer

AVD biedt verschillende beheertools voor het monitoren en schalen van jouw virtuele desktopinfrastructuur, evenals het waarborgen van beveiliging en compliance. Je kunt bijvoorbeeld Azure Monitor gebruiken om de prestaties en gezondheid van je virtuele machines en sessiehosts te monitoren, of Azure Security Center om beveiligingsbedreigingen te detecteren en te verminderen.

Integratie van Azure Virtual Desktop met andere Azure services

AVD integreert met andere Azure services om een ​​uitgebreide oplossing te bieden voor remote werk. Je moet met Azure Active Directory (AD) gebruiken om gebruikers toegang te beheren en te verifiëren, of Azure Site Recovery om bedrijfscontinuïteit te waarborgen bij een storing.

Conclusie

Azure Virtual Desktop is een krachtige cloudgebaseerde virtuele desktopinfrastructuur (VDI) oplossing waarmee bedrijven op een veilige en flexibele manier op afstand werken voor hun medewerkers kunnen mogelijk maken. Het biedt verschillende voordelen, zoals kostenbesparingen, schaalbaarheid en beveiliging, en integreert met andere Azure services om een allesomvattende oplossing te bieden. Door de stapsgewijze installatiehandleiding van Microsoft te volgen en best practices voor management en beveiliging te implementeren, kunnen bedrijven met succes hun virtuele desktopinfrastructuur in de (hybride) cloud implementeren en beheren.

nl_NL