Met bijna 20 jaar ervaring, weten wij hoe we de verbinding kunnen leggen tussen traditionele on-premises infrastructuur en moderne hybrid cloud oplossingen.

Support

Maak direct uw ticket aan via onze ITRP portaal.

Contact gegevens

Fokkerstraat 22a, 3905 KV Veenendaal

sales@xces.nl

+31(0)318 559 370

Microsoft Technology

Wat is Azure Stack HCI?

Azure Stack HCI is een hybride cloudoplossing waarmee organisaties hun datacenters eenvoudig kunnen moderniseren. Het biedt een hyperconverged infrastructuur en stelt je in staat om gevirtualiseerde workloads on-premises uit te voeren en tegelijkertijd te profiteren van Azure-services. Deze aanpak biedt jou het beste van twee werelden: de controle en beveiliging van een on-premises omgeving, evenals de flexibiliteit en schaalbaarheid van openbare cloudservices.

Het Azure Stack HCI-platform is gebouwd op gevalideerde server hardware en biedt softwaredefined compute-, storage– en networking. Hierdoor kunnen organisaties hun bestaande hardware-infrastructuur consolideren tot één gestroomlijnd systeem dat gemakkelijk kan worden beheerd. Daarnaast ondersteunt Azure Stack HCI het naast elkaar uitvoeren van zowel traditionele applicaties als moderne cloud-native applicaties.

Door Azure Stack HCI te gebruiken, kunnen organisaties profijt hebben van verschillende voordelen, zoals vereenvoudigd beheer, verbeterde prestaties, verhoogde betrouwbaarheid en verbeterde beveiligingsfuncties.

Retail Edge transformation met Azure Stack HCI

Waarvoor kun je Azure Stack HCI gebruiken?

Er zijn meerdere ‘use-cases’ waarvoor je Azure stack HCI of andere hyperconverged infrastructuren kan gebruiken, bijvoorbeeld:

Azure Virtual Desktop (AVD)

Azure Stack HCI wordt snel de go-to-oplossing voor bedrijven die een virtuele desktopinfrastructuur (AVD) willen implementeren. Met zijn hyperconverged architectuur vereenvoudigt Azure Stack HCI de implementatie en het beheer van AVD en biedt het een betrouwbaar en schaalbaar platform voor werken op afstand.

De kracht van GPU’s stelt je in staat om zware grafische taken efficiënt af te handelen, wat resulteert in lage latency. De GPU’s zorgen vooral voor een snellere en meer responsieve gebruikerservaring, wat belangrijk is bij toepassingen die veel rekenkracht vereisen, zoals 3D-rendering, video- en beeldbewerking.

Door compute, storage en networking in één apparaat te consolideren, elimineert Azure Stack HCI de complexiteit die gepaard gaat met traditionele VDI-implementaties. Dit betekent snellere implementatietijden, lagere hardwarekosten en vereenvoudigd IT-beheer. Bovendien, met ingebouwde ondersteuning voor Microsoft Remote Desktop Services (RDS), biedt Azure Stack HCI gebruikers een vertrouwde Windows-gebaseerde ervaring die naadloos integreert met bestaande workflows.

Maar daar houden de voordelen van Azure Stack HCI niet op. Dankzij de hyperconverged architectuur kunnen bedrijven hun VDI-implementatie eenvoudig opschalen naarmate de behoeften groeien.

Business continuïteit 

Een veel gebruikte use-case voor Azure Stack HCI is bedrijfscontinuïteit. Door gegevens van lokale servers naar de cloud te repliceren, kunnen bedrijven snel herstellen van onverwachte storingen. Bovendien kan Azure Stack HCI worden gebruikt voor het uitvoeren van bedrijfskritische toepassingen die hoge beschikbaarheid en lage latency vereisen. Met deze technologie kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun applicaties altijd actief zijn, ongeacht eventuele problemen met hun primaire infrastructuur.

Meedere Vestigingen met Azure Stack HCI en edge-locaties

Als het gaat om moderne IT-infrastructuur, worden edge-locaties steeds belangrijker. Ze stellen bedrijven in staat om gegevens te verwerken en samen te voegen dichter bij de plaats waar ze worden gegenereerd, waardoor latency wordt verminderd en de algehele prestaties worden verbeterd. Het beheren van meerdere edge-locaties kan echter een uitdaging zijn zonder de juiste technologie. Azure Stack HCI is een oplossing die het beheer over meerdere sites kan vereenvoudigen en stroomlijnen.

Met de ingebouwde ondersteuning voor virtualisatietechnologieën als Hyper-V, maakt Azure Stack HCI het gemakkelijk om virtuele machines (VM’s) te implementeren en te beheren vanuit Azure op meerdere edge-locaties vanaf een gecentraliseerde locatie. Hierdoor kunnen bedrijven hun infrastructuur snel opschalen met behoud van consistente prestatieniveaus.

Microsoft SQL Server

De integratie van Microsoft SQL Server met Azure Stack HCI biedt een krachtig platform voor bedrijven om hun applicaties en workloads uit te voeren. De combinatie biedt de mogelijkheid om zowel traditionele als moderne applicaties met gemak te beheren. Met Azure Stack HCI kunnen bedrijven SQL Server-instanties implementeren als virtuele machines (VM’s) of als onderdeel van een cluster.

Een groot voordeel van het gebruik van Microsoft SQL Server op Azure Stack HCI is de flexibiliteit die het biedt op het gebied van implementatieopties. Daarnaast zorgt het voor een lage latency, bedrijven kunnen kiezen uit meerdere implementatieopties, waaronder hybride cloud, private cloud of on-premises omgevingen, afhankelijk van de behoeften.

Storage

Storage is een essentieel onderdeel in de digitale wereld waarin we vandaag leven. Het is absoluut noodzakelijk voor bedrijven om een betrouwbaar gegevensopslagsysteem te hebben dat kritieke informatie efficiënt kan opslaan en beheren. Met de komst van cloud computing is storage handiger en toegankelijker dan ooit tevoren. Een dergelijke oplossing die onlangs aan populariteit heeft gewonnen, is Azure Stack HCI.

Hyperconverged-oplossingen zoals Azure Stack HCI bieden verschillende voordelen vergeleken met traditionele oplossingen voor storage. Ze zijn eenvoudiger te implementeren, vergen minder onderhoud en bieden betere prestaties tegen lagere kosten.

Om de efficiëntie van oplossingen voor storage verder te verbeteren, zijn visualisatietools een belangrijk onderdeel geworden. Storage-virtualisatie stelt bedrijven in staat waardevolle inzichten te krijgen in opgeslagen gegevens door realtime analyse- en rapportagefuncties te bieden.

Trusted Enterprise virtualization op Azure Stack HCI

Trusted Enterprise Virtualisatie is een cruciaal aspect in de wereld van moderne technologie. Bedrijven die afhankelijk zijn van virtualisatie om hun applicaties en services uit te voeren, moeten ervoor zorgen dat hun systemen veilig, betrouwbaar en efficiënt zijn. Een oplossing die in dit opzicht effectief is gebleken, is Azure Stack HCI.

Azure Stack HCI is een krachtig platform voor het virtualiseren van workloads en het leveren van hoge prestaties en lage latency. Het stelt jouw bedrijf in staat om een breed scala aan applicaties te implementeren, inclusief bedrijfskritische applicaties, on-premises of in de cloud. Bovendien wordt het geleverd met geavanceerde functies zoals op virtualisatie gebaseerde beveiliging (VBS) die helpen beschermen tegen malwareaanvallen en andere beveiligingsbedreigingen.

VBS maakt gebruik van hardware-ondersteunde virtualisatie om kritieke componenten van het besturingssysteem te isoleren van niet-vertrouwde code.

Wat is het verschil tussen Azure Stack HCI, Azure Stack Hub en Azure?

Azure Stack HCI, Stack Hub en Azure zijn termen die vaak door elkaar zijn gebruikt in gesprekken over cloud computing. Toch vertegenwoordigen ze verschillende aanbiedingen van Microsoft met unieke functies.

Azure

Azure is een cloud computing-platform dat is ontwikkeld door Microsoft. Het biedt een breed scala aan diensten, waaronder virtuele machines, databases, opslag- en analysetools. Azure is zeer schaalbaar en flexibel, waardoor het ideaal is voor bedrijven van elke omvang.

Azure stack Hub

Met Azure Stack Hub kunnen organisaties Azure-diensten op locatie draaien. Het is een hybride cloudplatform dat de flexibiliteit en innovatie van cloud computing naar het lokale datacenter brengt, terwijl het een consistente beheerervaring en de flexibiliteit biedt om applicaties en workloads in te zetten waar ze het meest zinvol zijn.

Azure Stack HCI

Azure Stack HCI is een hyperconverged infrastructuuroplossing voor het on-premises uitvoeren van gevirtualiseerde workloads. Het is gebouwd bovenop een Windows Server Technology en bevat softwaredefined,  storage- en networking mogelijkheden. Met Azure Stack HCI kunnen bedrijven profiteren van de voordelen van de cloud (zoals schaalbaarheid) terwijl ze de controle over data en applicaties behouden.

Azure Kubernetes Service on Azure Stack HCI

Azure Kubernetes Service (AKS) is een beheerde Kubernetes-service die wordt aangeboden door Microsoft. Het is ontworpen om de implementatie en het beheer van gecontaineriseerde applicaties in de cloud te vereenvoudigen en ontwikkelaars een betrouwbaar en schaalbaar platform te bieden voor het uitvoeren van hun op microservices gebaseerde applicaties. Met AKS kunnen ontwikkelaars gecontaineriseerde applicaties implementeren en beheren zonder zich zorgen te hoeven maken over de onderliggende infrastructuur.

Sommige organisaties geven er echter de voorkeur aan om workloads on-premises uit te voeren vanwege wettelijke vereisten of andere redenen. Voor onder andere deze organisaties biedt Microsoft Azure Stack HCI – een hyperconverged infrastructuuroplossing waarmee ze gevirtualiseerde workloads on-premises kunnen uitvoeren terwijl ze toch profiteren van Azure-services. Microsoft beidt ondersteuning voor het uitvoeren van AKS op Azure Stack HCI, waardoor bedrijven een geïntegreerde oplossing krijgen voor het beheer van containers, zowel on-premises als in de cloud.

Azure Stack HCI heeft dus vele voordelen

Kortom, Azure Stack HCI is een krachtige en betrouwbare oplossing voor bedrijven die echt willen profiteren van hybride cloud. Het biedt alle voordelen van de openbare cloud, zoals schaalbaarheid en flexibiliteit, terwijl gebruikers hun gegevens on-premises kunnen houden, waardoor het een aantrekkelijke oplossing is voor bedrijven met strikte nalevingsvereisten. De geautomatiseerde implementatiemogelijkheden maken het eenvoudig te implementeren en te beheren, terwijl de uitgebreide beveiligingsfuncties ervoor zorgen dat gegevens veilig blijven. 

nl_NL