Met bijna 20 jaar ervaring, weten wij hoe we de verbinding kunnen leggen tussen traditionele on-premises infrastructuur en moderne hybrid cloud oplossingen.

Support

Maak direct uw ticket aan via onze ITRP portaal.

Contact gegevens

Fokkerstraat 22a, 3905 KV Veenendaal

sales@xces.nl

+31(0)318 559 370

Opgeleverd:
Januari 2022
Categorie:
Dienstverlening
Klant:
Applus+

Minder downtime en sneller troubleshooten: Applus+ is klaar voor de toekomst

Applus+ levert wereldwijd non-destructief onderzoek (NDO), inspectie en certificeringsoplossingen in verschillende sectoren als energie, infrastructuur en scheepvaart. De Nederlandse tak, Applus+ RTD, opgericht in 1937 was zelfs pionier in industriële radiografie. Daarnaast ontwikkelt Applus+ RTD haar eigen inspectie technologie, methoden, applicaties, maatwerk tasters en bieden ze opleidingen en trainingen. XCES hielp Applus+ RTD bij de vernieuwing van het lokale datacenter in Rotterdam. We spraken met Arne Groenenberg, IT Systems Manager Northern Europe.

“Ik kende XCES al van een eerdere werkgever”, legt Groenenberg uit. “Daar crashte een core switch in het netwerk. Toen hebben we snel refurbished hardware kunnen krijgen, en waren we de volgende dag weer volledig in de lucht.”

Bij Applus+ RTD was er ook een grote behoefte aan nieuwe hardware: ze gebruikten servers in eigen lokale datacenters, en alle data ging vervolgens naar een centraal datacenter in Madrid, waar het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd. “Om ook nationaal een infrastructuur op te bouwen, werd overgebleven hardware geplaatst in een lokaal datacenter in onze vestiging in Rotterdam. Het ging om 10 jaar oude apparatuur met blades, losse storage cabinets en een wirwar aan kabels”, vertelt Groenenberg. “Door de ouderdom en alle losse componenten die we moesten beheren was beheer een tijdrovende klus geworden.” 

De juiste oplossing voor terabytes aan data

Applus+ RTD heeft in Nederland 550 medewerkers. Omdat die werken met grote hoeveelheden data, zoals CAD-tekeningen en 3D-modellen, was de juiste keuze op storagegebied extra belangrijk. De nieuwe IT-omgeving van Applus+ RTD bestaat uit een combinatie van DataON-hardware, DataON S2D-5212, waarbij de Intel-servers ingericht zijn met een mix van NVMe als cache en normale harde schijven als opslag.  De prestaties zijn sinds de migratie enorm verbeterd. 

Groenenberg is blij met de resultaten:

“We hebben nu veel minder componenten om te beheren, dus dat betekent voor ons een enorme tijdwinst. De hele omgeving draait op Hyper-V met Microsoft-oplossingen, en ook het beheer is met Windows Admin Center een stuk simpeler geworden.”

Arne Groenenberg, IT Systems Manager Northern Europe

Betere gebruikerservaring en makkelijker beheer

De samenwerking met XCES was voor Applus+ RTD een schot in de roos. De performance van de IT-omgeving is verbeterd en monitoring is een stuk makkelijker geworden: “Vroeger waren we een halve dag bezig om problemen met een trage server op te lossen, nu is het een kwestie van inloggen op Windows Admin Center en het probleem snel verhelpen. Onze ervaring, maar ook die van de eindgebruikers is een stuk positiever. Twee dagen consultancy, en toen draaide alles!”

nl_NL