Met bijna 20 jaar ervaring, weten wij hoe we de verbinding kunnen leggen tussen traditionele on-premises infrastructuur en moderne hybrid cloud oplossingen.

Support

Maak direct uw ticket aan via onze ITRP portaal.

Contact gegevens

Fokkerstraat 22a, 3905 KV Veenendaal

sales@xces.nl

+31(0)318 559 370

Opgeleverd:
December 2022
Categorie:
Bouw
Klant:
Royal Mosa

Met Azure Stack HCI hebben we onze omgeving een stuk betrouwbaarder en veerkrachtiger kunnen maken!

IT-leverancier XCES heeft een volledige Azure Arc-enabled IT-infrastructuur geïmplementeerd voor Limburgse tegelproducent Koninklijke Mosa. Met Azure Stack HCI heeft Mosa de beschikking gekregen over een toekomstbestendige en betrouwbare cloudomgeving, die alle voordelen van de cloud inzet op de on-prem-omgeving.

In de verkennende fase voorafgaand aan de implementatie kwamen Mosa en XCES tot de conclusie dat Azure Stack HCI de juiste oplossing was voor het bedrijf. Met XCES had Mosa één vast aanspreekpunt om de implementatie in juiste banen te leiden, met een Integrated Azure Stack HCI-oplossing van Microsoft en DataON.

On-prem met de voordelen van cloud

“We moesten onze IT-omgeving de komende vijf jaar on-premises blijven draaien”, legt Lenny Omloo, IT-specialist bij Mosa, uit. “In Azure Stack HCI hebben we de ideale hybride oplossing gevonden die ons in staat stelt om onze Microsoft-investeringen nog beter in te zetten.” Koninklijke Mosa en XCES ontwierpen de nieuwe omgeving gezamenlijk, en toen het tijd was voor de migratie was er nauwelijks downtime op de productieomgeving: de hardware is in drie dagen geïnstalleerd en geconfigureerd. XCES voltooide de migratie van 35 VM’s in slechts 30 minuten per device.

Cobben is blij met de resultaten:

“Met Azure Stack HCI hebben we onze omgeving een stuk betrouwbaarder en veerkrachtiger kunnen maken!”

Hans Cobben, Manager Infrastructure & Security bij Mosa

Een IT-omgeving gericht op de toekomst

André van den Berg, Managing Director van XCES, is erg tevreden met de resultaten van de implementatie: “Azure Stack HCI is de perfecte oplossing voor bedrijven als Koninklijke Mosa, die nog wel een on-prem-omgeving willen behouden maar toch de voordelen van de cloud voor hun organisatie willen inzetten. We zijn erg trots dat we hebben kunnen bijdragen aan de toekomst van een bedrijf met zo’n lange en mooie geschiedenis als Mosa.”

De nieuwe Azure Arc-enabled infrastructuur is geïmplementeerd op twee locaties die samen ongeveer 500 gebruikers bedienen. De omgeving bestaat uit een stretched cluster met twee nodes per locatie die elkaar spiegelen. Mocht er dan één locatie onverwacht uitvallen, gaat er geen data verloren en kan de productie gewoon door blijven gaan. “Die operationele integriteit is cruciaal voor onze fabriek – die moet namelijk continu blijven draaien om onze tegels te produceren”, vertelt Hans Cobben, Manager Infrastructure & Security bij Mosa. “Met Azure Stack HCI hebben we onze omgeving een stuk betrouwbaarder en veerkrachtiger kunnen maken!”

Lees het volledige klantverhaal voor meer informatie op de Microsoft-website

nl_NL