Met bijna 20 jaar ervaring, weten wij hoe we de verbinding kunnen leggen tussen traditionele on-premises infrastructuur en moderne hybrid cloud oplossingen.

Support

Maak direct uw ticket aan via onze ITRP portaal.

Contact gegevens

Fokkerstraat 22a, 3905 KV Veenendaal

sales@xces.nl

+31(0)318 559 370

Opgeleverd:
December 2021
Categorie:
Bouw
Klant:
Bouwcenter HCI

Betere prestaties met minder hardware: de nieuwe IT-omgeving van Bouwcenter HCI

Bouwcenter HCI is al 100 jaar groothandel voor bouwen, verbouwen en renoveren in de breedste zin van het woord. Ze leveren materialen als beton, maar ook complete badkamers en keukens aan zowel aannemersbedrijven als consumenten. De laatste jaren is Bouwcenter HCI  flink gegroeid, met nieuwe vestigingen in Elst en Zutphen. En een groeiende organisatie heeft een stabiele IT-omgeving nodig, die klaar is voor de toekomst. We spraken met Sander Roording, System Administrator bij Bouwcenter HCI, over de samenwerking met XCES. 

Bouwcenter HCI  maakte al langer gebruik van de diensten van XCES-partner DataON, in eerste instantie door de inkoop van hardware bij een Duitse leverancier, zo’n 8 jaar geleden. “Toen er later uitbreidingen op de bestaande omgeving nodig waren, kwam XCES bij ons in beeld. Dit jaar was de huidige IT-omgeving aan vervanging toe, en zijn we met XCES gaan kijken wat ervoor nodig was om onze infrastructuur klaar voor de toekomst te maken”, vertelt Roording.

De oplossing van XCES

Joost Dubbelman, Technisch Expert bij XCES, inventariseerde samen met Roording de wensen en eisen van Bouwcenter HCI, en kwam zo tot de juiste oplossing voor de groothandel. Dubbelman legt uit: “Op de oude omgeving speelden wat problemen rondom de performance van Hyper-V. Om dat te verhelpen, hebben we een migratie naar een integrated Azure Stack HCI-systeem uitgevoerd; bestaande uit twee server nodes, om zo in de toekomst een betere integratie met Azure Virtual Desktop te hebben.”

Met de nieuwe IT-omgeving op basis van Azure is HCI klaar voor de toekomst, vindt Roording: 

We zijn helemaal bij en lopen zelfs een stukje vooruit qua techniek. Er is minder hardware nodig voor dezelfde prestaties, de performancetesten die we gedaan hebben zijn erg positief.

Voorsorteren op de toekomst met Azure Stack HCI

Een van de grote voordelen van een Integrated Azure Stack HCI-oplossing van DataON is de Must Pro-updatetool, vertelt Dubbelman: “Hiermee wordt het cluster voorzien van de nieuwste firmware en drivers. Dit gebeurt volledig automatisch door de integratie met CAU (Cluster-Aware Updating) van Microsoft, zodat je cluster altijd direct up-to-date is.”

“Mede daardoor hadden we voor onze nieuwe IT-omgeving een duidelijke voorkeur voor de hardware van DataON, dus een samenwerking met hun belangrijkste Europese partner was daarom logisch,” aldus Roording. “XCES heeft met Joost de technische kennis in huis om Bouwcenter HCI echt verder te helpen in het proces. Verder zijn de communicatielijnen kort, wat de besluitvoering een stuk soepeler maakte. Met de nieuwe omgeving hebben we echt kunnen voorsorteren op de toekomst.”

nl_NL